Keresem a telefonom használóját

Már nem keresem.

2015. november 03. - a tulaj

Azért, mert megkerült.

A technika nagy úr, hiába.

9:05-kor indult a blog, du. fél 3-ra 3 egymástól független forrás azonosította a fiatalembert.

Köszönöm Z-nek, hogy sértetlen állapotban, megbeszéltek szerint adta vissza a készüléket és kultúr ember módjára személyes részeket (levelezések, fényképek, stb.) nem buzerált.

Special thanks to Mark and Steve...

A megtaláló jelentkezett, közeleg a happy end

Miután a hvg online is átvette az írásomat, úgy korrekt, ha tájékoztatást adok a fejleményekről.

Este Z. bejelentkezett. Nekem kicsit abszurd módon: kommentben + saját fb oldalán, de lehet én vagyok már túl öreg és tényleg ezek a normál kommunikációs hullámhosszok.

Jelezte, hogy a telefont kb. másfél hónappal ezelőtt találta, törötten, de megjavíttatta, azóta használja. Én két hónapja vesztettem el, de ennyit csalhat bárkinek az emlékezete.

Elnézést kért és ma, azaz kedden délután visszaszolgáltja.

A 15 perc hírnév így véget is ér mindkettőnk számára, a blogot este megszüntetem.

Köszönet: megtaláltuk az embert a facebookon!

Köszönöm mindenkinek!

(....) budapesti lakost az internet nagy családja elég gyorsan beazonosította, ami nekem is jó, de főleg neki, mert így megúszhatja a büntető feljelentést. Még nem kontaktáltunk, de nemsokára az is meglesz - nem is túl bonyolult, lévén, hogy van közös ismerősünk.

Kezdem azt hinni, hogy kandikamerában vagyok, annyira jópofák az események.

A facebook profilja alapján ugyanis még bizonytalankodhattam volna, hogy (....) biztosan az én emberem-e, de mivel tegnap megváltoztatta a profilképét arra a kiskutyára, amit az én telefonommal lőtt tegnap (és így én a felhőben már tegnap oda érzékenyülök el folyamatosan a cukikutya láttán), semmi kétség nem maradt, hogy Ő az.

Internet népe! Köszönöm!

A hírt ezek után már csak azért kell megosztani, hogy (....) fogja fel: egy hajszálnyira van a rendőrségi ügytől.

Az a hajszál itt van: keresematelefonom@gmail.com

 

 

 

Miért ne lopjunk okostelefont, ha nem vagyunk elég okosak hozzá?

UPDATE:

a fiút beazonosítottuk.

------------

Állítólag a közösségi média időnként helyettesíti megelőzi a rendőrséget. Most kiderült.

Azt szeretném tudni, hogy ki ez a fiú, mert nála van a telefonom. 

Disclaimer: természetesen a rendőrség dolga a nyomozás. Most itt nem az történik, hanem segítségkérés/nyújtás. Illetve esélyt adunk neki, hogy ne legyen rendőrségi ügye.

Korábban eltűnt telefonomat - ami egy nagy értékű telefon - az utóbbi napokban valaki elkezdte használni. Én most ezt az embert keresem. Nem mondom, hogy ellopta, mert nem tudom, hogy ő lopta-e el - bár nehéz az ártatlanságot vélelmezni, ha egyszer felhívhatna és visszaadhatná a telefonom. A kijelzőre küldtem neki üzenetet, kérést és telefonszámot.

De nem jelentkezik. Szóval mégiscsak egy tolvajszerűt keresünk. Az ügynek a büntetőjogi kategóriája az, hogy

325. § (1) Aki a talált idegen dolgot eltulajdonítja, avagy nyolc nap alatt a hatóságnak vagy annak, aki elvesztette, nem adja át, úgyszintén aki a véletlenül vagy tévedésből hozzá került idegen dolgot eltulajdonítja vagy nyolc nap alatt vissza nem adja, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

A tolvajról annyit tudunk, hogy melyik budapesti irányítószám alatt lakik, ránézésre gimnazista korú, és nem túl okos. Ez utóbbit onnan tudjuk, hogy a telefonomat aktívan használja - hál'Istennek. Szelfizik is vele, ahogy kell. Köszi!

Azt viszont nem mondták neki, hogy az általa készített képeket (a geotag-gel együtt) a felhőben én is látom. Így látom, hogy kiválóan csücsörít, hogy szeret panelházakkal fényképezkedni, valamint anyukájának látszó személlyel lenni. Több közös képük is van, de anyának jár a tisztelet, ezért ma még azokat nem posztolom. De holnap igen.

Most abban kérem a közösségi média használóit, hogy segítsetek beazonosítani ezt az okostojást, hátha van kedve visszaadni a telefonomat, mielőtt a rendőrség odaér hozzá. És akkor én becsszóra jófej leszek és visszavonom a feljelentést. Túl sok idő már nincs addig, mivel ... utcai lakásából WIFI-n keresztül abuzálja a készülékemet, így az IP alapján történő beazonosítás is pipa. Már ha nem lenne elég a fotó... Tulajdonképpen már csak a nevét nem tudjuk - de legalább marad a rendőrségnek is valami.

Úgyhogy még egyszer: aki tudja, hogy ki ez, megköszönöm, ha megmondja, ezen a címen: keresematelefonom@gmail.com

Ha - kedves olvasó - te magad vagy az okostojás, akkor te írj vagy hívj fel. Ugye érhető számodra:

VISSZAADOD A TELEFONOM = FÁTYLAT RÁ

NEM ADOD VISSZA A TELEFONOM = RENDŐRSÉG, Btk. 325. §, priusz, stb. Ezt te sem akarod.

Nincs harag, tényleg. Csak kérem vissza a telefonomat.